Within a downtown area of Cleveland Heights (Coventry) there exists a strong sense of vitality and rehabilitation. This project played an important role in the success of this area because of its ability to provide convenient parking shoe-horned into tight L-shaped downtown site. Because of the prominent location of this project, it was important to ensure a continuation of street activity via retail facilities integrated into the parking structure. This project serves as an activity beacon for the city streetscape. Payto Architects worked closely with neighboring residents in creating a sensitive solution, which was in the best interest for everyone in the community. Animosity towards the project soon turned into admiration as the project continues to be a vital and successful piece of the urban environment of the area. The result is a 3-level, 300 space parking garage with 5,000 sf of retail space. 

awards
1996 AIA Design Award

Entry
ext-sq
Elevation
Night

coventry PARKING STRUCTURE